Hosta of the day.

Hosta of the day

Hostavalley news

Enter website

Picture archives

Hostavalley Forum


 

Hosta 'Schrödingers Cat'

Hosta 'Schrödingers Cat'

(Hugo Philips, NR)

 

Hosta 'Schrödingers Cat' is een gestreakte versie van de bekende Hosta 'Cat's Eye'. Deze door Hugo Philips gevonden sport uit Hosta 'Cat's Eye' is misschien wel de kleinste gestreakte hosta die er op moment is. En dus een must voor vele hosta veredelaars die zich met mini hosta's bezig houden. Jammer genoeg is er van deze hosta maar 1 exemplaar en  staat deze bij Hugo Philips zelf in zijn collectie.

Hosta 'Cat's Eye' is  is een van de (weinige) bonte mini hosta's die er op dit moment te krijgen zijn (hoogte 5 cm.). Het is een venusta-achtige (sport uit venusta) en is werkelijk een juweeltje als je van deze mini's houdt.

Hosta 'Cat's Eye'.

(Bate Aukema).

 

Wel is het lastig om deze hosta goed door de winter te krijgen. Wil je daar succes in hebben, dan kun je hem het beste niet te vochtig zetten, anders heb je een grote kans dat hij de winter niet doorkomt. Dit is overigens een probleem dat bij meer mini hosta's voor komt.

 

Meer info over de achtergrond van de naam van deze hosta:

http://nl.wikipedia.org/wiki/schrödingers_kat

 

 

 

 


© All work on this website is copyright to Hostavalley.com (Jeroen Linneman). This includes all images that I have taken the original photos of with my digital or still camera.